Video içeriklerinden tutun, bu videoların kaydına ve kayıtların düzenlenmesine kadar birçok süreci yönetir. Çekimlerden sonra montaj ve kurgu işlerini de düzenlemektedir.
Video içeriklerinden tutun, bu videoların kaydına ve kayıtların düzenlenmesine kadar birçok süreci yönetir. Çekimlerden sonra montaj ve kurgu işlerini de düzenlemektedir.
Videographer Ne İş Yapar?
İstihdam konusunda oldukça güçlü olan bu alanda bir videographer ne yapar ve sorumluluğunda bulunan işler nedir, inceleyelim;
- Çekim konseptini nasıl olacağını belirlemek ve buna göre ihtiyaçları hazırlamak.
- Ekipmanları belirledikten sonra kurulumunun yapılmasını sağlamak.
- Ekipmanları test ederek herhangi bir aksaklığa mahal vermemek.
- Çekim esnasında kayda girecek kişileri yönlendirmek.
- Gerektiğinde istenilen kaliteyi yakalamak için çekimdeki kişileri direktif vermek.
- İstenilen görüntüler dışında gelişen sahneleri tekrar düzenlemek.
- Çekim bitiminin ardından kayıt altına alınan videoları düzenlemek
- Videonun konseptine uygun müzik, metin ve grafikler oluşturarak eklemek.
- Kaydedilen videoları sosyal medya üstünden paylaşıma hazır hale getirmek.
- Ekipmanların güvenliğinden ve bakımından sorumlu olmak.
Nasıl Videographer Olunur?
İyi bir videographer olmak için eğitim çok önemlidir. Dolayısıyla Grafik Tasarım, Güzel Sanatlar ve Kameramanlık gibi bölümlerden mezun olmanız mesleki anlamda işinize yarayacaktır. Bununla beraber kendinizi geliştirebileceğiniz ortama ve imkana sahipseniz bu işin bölümünü okumak zorunda değilsiniz. Özellikle bu işi sevmek en önemli etkendir. Dolayısıyla kendinizi geliştirmeniz çok önemli.
Videographer Maaşları Ne Kadar?
Videographer ne iş yapar sorusu kadar bu işten elde edilen kazançlarda merak konusu. Özellikle bir maaş belirtmek doğru olmayacaktır. Ama kendinizi bu alanda geliştirirseniz sizi tatmin edecek ücretler alabilirsiniz. Dolayısıyla en az asgari ücret ve seviyenize bağlı olarak da bu ücret ciddi anlamda artış gösterecektir. Yaptığınız işler ve becerileriniz oldukça önemli.
Videographer’da olması gerekenler;
- Organizasyon becerisi oldukça önemli
- Planlama becerisine sahip olmak
- Takım çalışmasına önem vermek
- Analitik düşünce becerisi
- İletişim becerilerinizin kuvvetli olması
- Oluşabilecek problemler karşısında takındığınız tavır ve çözüm üretme becerisi
Videographer, istihdam konusunda sıkıntı çekmeyen mesleklerden biridir. Özellikle dijital dünyanın ikinci kapımız olmasında beri insanlar için bu alanda içerik üretmek oldukça önemli. Ve neredeyse her markanın bu alanın gücünün farkına varması içerik üretimi için önem arz ediyor. Dolayısıyla video içerik üretimi konusunda nitelikli insan arayışında her geçen gün artış var. Bu alanda varlık göstermek istiyorsanız, kendinizi geliştirmeniz halinde istediğiniz sonuçları elde edebileceksiniz. Dijital evrenle ilgili daha fazla içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.