ChatGPT, yapay zeka araştırma şirketi OpenIA tarafından geliştirilmiş sohbet robotudur.

ChatGPT, yapay zeka araştırma şirketi OpenIA tarafından geliştirilmiş sohbet robotudur. OpenIA tarafından beta sürümüyle kullanıma sunulan ChatGPT, bu haliyle bile gündemde ciddi bir yer edindi. Peki ChatGPT tam olarak nedir ve ne amaçla kullanılır?

  • Seninle sohbet edebilir.
  • Hikaye kurgulayabilir.
  • Hakkında merak ettiğin her şey ile ilgili bilgi sunabilir.
  • Makale yazabilir.

 

Bir yapay zeka robotunun bunları nasıl yapabildiğini merak ediyorsan test etmeye başlayabilirsin. Peki tüm bu maddeleri nasıl yapıyor? 

Öncelikle ChatGPT, internet ortamında var olan tüm verileri okuyarak kendisine gereken bütün veriyi elinde topluyor. Daha sonrasında aramasını gerçekleştirmek istediğiniz bir şey hakkında gerekli kelimeleri girdikten sonra size tüm bu bilgileri süzgecinden geçirerek özgün cümleler halinde sunuyor.

 

ChatGPT Özellikleri Nedir?

Özellikle aramasını gerçekleştirmek istediğiniz her türlü bilgiye ait özgün metinlerle cevaplar vererek, aradığınız şey hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlıyor. Bununla beraber özgün makaleler yazabilir, size hikaye kurgulayabilir ve sohbet edebilir. Bütün bunları sağlayan ChatGPT’ni daha beta sürümündeyken bile Google’a rakip olarak adlandırılıyor.

 

ChatGPT Nasıl Kullanılır?

Öncelikle Google arama kısmına “chatgpt” yazın. Daha sonrasında openai url linkine tıklayın. 

Site açıldıktan sonra ekranın üstünde “Introducing ChatCPT research release” kelimelerinin yanında yer alan “try” butonuna tıklayın. Sizden kayıt olmanızı istedikten sonra “new chat” bölümünde neredeyse istediğiniz her şeyi aratarak cevaplar alabilirsiniz.

Özellikle ChatGPT nedir sorusunu merak edenlere en büyük tavsiyemiz, deneme yöntemiyle her zaman her şey için daha fazla şey keşfedebileceğiniz gerçeğidir. 

 

ChatGPT ile Makale Yazabilir Miyim?

 

ChatGPT, makale gibi bilginin ve üretkenliğin ön planda olduğu işleri de rahatlıkla yapabilmektedir. İnternet ortamında bulunan bilgileri tarayarak ilgili konu hakkında özgün metinler ortaya koyabilmektedir.

 

ChatGPT ile Ödev Yapılabilir Mi?

Özellikle çocukların ilgisini çeken en önemli nokta burası. Evet, ChatGPT ile ödevlerinizi yapabilirsiniz, ancak bu ne kadar etik olur birazda düşünmek lazım. Bununla birlikte ChatGPT’in Google gibi bir arama motoruna rakip gösterilmesinin nedenlerinden biri de, internet ortamında varlığı olan her şeyi tarayarak özgün şekilde karşımıza sunması. Dolayısıyla çocukların ödevleri için buradan yardım alması kabul edilebilir. Ancak daha beta sürümünde olan bu robotun internet üzerinden topladığı anahtar kelimeye uygun içerikleri ne kadar güvenilir, burası da ayrı bir soru işareti.

 

ChatGPT Güvenli Mi?

İnternet üzerinde var olan bilgi kaynaklarını kendisine veri edinerek ortaya özgün metinler çıkarabilmektedir. Ancak yararlandığı kaynaklardan ortaya çıkardığı metnin ne kadar doğru ve güvenilir olduğuysa tartışmaya açık bir unsurdur.